Allerførst vil vi gerne sige jer tusinde tak for gaven til at dele nødhjælp i form af special vælling til 330 børn i alderen 6 mdr op til 3 år. Hvilken velsignelse for de mange børnefamilier at få mad. 

Tørken i dette område er forfærdelig, ja ubeskrivelig. Lugten af død fra de mange geder og kvæg lå overalt og den stank kan man ikke lige sådan få ud af sin næse, den hænger bare ved. De har hverken mad eller vand lige nu, så vi beder om regn.

Mens vi var derude kom skyerne væltende ind og det lignede det ville regn, men det blev bare til et par dråber, bed om de får regn så de kan få afgrøder igen og slukke tørsten. Hvilket hårdt liv at bo derude, men hvor skal de flytte hen?

Vi startede turen fra Arusha kl 7 og kørte først til Irkung hvor vi delte ud til halvdelen af mødrene, vi lærte nemlig sidst vi delte ud at hvis de skal gå til Ngoisuk så tager det dem det meste af en dag, så vi følte vi skulle dele gruppen og tage dem af 2 dage, de bor på hver sin side af bjerget. Vi delte ud ved en lille kirke og det skønne er at de fleste af disse kvinder kommer i kirken, det gjorde mig så glad at høre. Jesus når ud i alle afkroge af Tanzania, fantastiskt.

Et lille udsnit af de mange børn

Næste dag gik turen så til Ngoisuk, børnene var så beskidte og mange var syge med hoste og feber, og vi måtte tage et af børnene der var kristisk syg og ikke havde spist hele ugen med tilbage til den nærmeste store by for at få lægehjælp. Lungebetændlese lød svaret. I Nogisuk er de klar til at skulle bygge en kirke, den første kirke i deres område (på den side af bjerget), hvor er det fantastisk at de får en kirke.

Der var stor taknemlighed og glæde over at vi husker dem og bragte mad til dem. Nu ved vi de kan klare sig en måned mere og så beder vi om at regnen må komme i år så de kan overleve. 

Mødre med deres børn

Tak for jeres gavmildhed til at nå ud til selv de mindste små. Jeg vil gerne slutte af med dette ord fra ordsprogenes bog 19.17 ”At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån, han betaler det rigeligt tilbage”. Det har været mit vers i 2022.

Må Gud rigt velsigne enhver giver.

Jeg har også den skønne glædelige nyhed at regnen er lige begyndt. Dagen efter vi havde delt ud fik de en tordenbye. Vil i være med til at bede om regnen fortsætter så de kan få mad igen?

Mirjam og teamet