Mirjam med barn i behandling

 Kære venner

Som tiden dog flyver og året er snart omme. Tænk Per og mig har allerede været i Danmark i 1½ år, siden vi forlod Tanzania. Det har været både dejligt, men også svært at omstille sig til det nye liv. Men vi er så taknemlige til alle for opmuntringer, besøg, hilsner, telefonsamtaler, blomster og meget mere. Tak for jeres kærlige omsorg for os som familie i alt det vi har været igennem. 

Trods jeg nu har bopæl i lille Karstoft, så rejser jeg jo frem og tilbage. Mit hjerte banker for masai børnene i bushen. Hver gang jeg deler baby ernærings pakker ud til de mange børnefamilier vi hjælper, for det gør så godt i hjertet at se, hvordan vi sammen kan hjælpe så mange mennesker i nød. 

Barn med bibel-malebog

 Vi fortsætter med at behandle syge og vi har netop modtaget 6 nye børn og 2 voksne til behandling den korte tid imens jeg har været i Tanzania. Der står flere på venteliste, men nu har vi hænderne fulde, faktisk er der 30 i behanling, så vi kan ikke modtage flere i øjeblikket. Men en af de ting vi gør når vi får børn i behandling, er at de får en børne-bibel, som de kan male i. De ELSKER de bibler. Men vi har ingen farveblyanter, så børnene ønsker sig farveblyanter i julegave. Derudover får drengene, der får rettet deres skæve ben, en fodbold. De har jo aldrig kunnet løbe eller spille fodbold før, langt mindre ejet en rigtig bold, så de er vildt begejstrede! Har du lyst til at give en dreng en fodbold i julegave? 

Dreng med sin nye fodbold

Prisen på en pakke farveblyanter: 25 kr 
Prisen på en fodbold: 150 kr 
Prisen på 2 kg så-sæd: 50 kr. 

Reg.nr. og konto nr. 9570-06139450 mærket ”Projekt 5503” eller via mobile pay på: MobilePay 81558. Husk du får kun skattefradrag hvis cpr.nr. og adresse er oplyst. 

Vi ønsker også at hjælpe med så-sæd igen. I år fik de ingen regn så de har ikke fået nogen høst, men regnen er begyndt og vi tror på at regnen kommer.Derfor vil jeg gerne give dem så-sæd i julegave, så de kan få sået deres marker til igen. Sammen med bøn om regn i rette mængder så de kan få mad. 

En pose med 2 kg. såsæd

JULEFEST MED ZEKANA GRUPPEN
Jeg sidder og evaluere årets julefest med Zekana gruppen; hvor var det en skøn fest. Det er altid så skønt at mødes med gruppen, fordi de har så meget livsglæde trods deres sygdom og prøvelser. 

Vi mødtes i kirken til frokost og de havde selv lavet det fineste mad bestående af kylling, pomefritter, stegte bananer, kødsovs med ris, salat og chili sovs. Til desert var der ananas og vandmelon og hver person fik en sodavand. I kan tro der blev spist godt. Men en ting var meget anderledes i år: de sad ikke med poser og gemte mad til at tage hjem til deres familier. Sidste år var der nemlig én der følte at det skulle der ændres på så vi fik penge til at købe ekstra mad samt madkasser, så hver person fik en stor madkasse med hjem + ekstra sodavand til deres familier derhjemme. Det vakte vild jubel da jeg fortalte dem nyheden om ”madpakkerne”. De fik også en konvolut med penge til at holde jul for. 

Kvinde til julefest

Afrikanerne elsker at feste, så der blev sunget for os, danset og holdt taler og uddelt gaver, jeg fik blandt andet et fint kort de havde lavet med en rose og den blev overrakt til mig af Rose. Derudover fik jeg en pose æg, så jeg blev også velsignet. 

Mirjam overrækker en kuvert med penge til julen

Men denne gang havde jeg ikke kun én speciel gæst med, nej jeg havde hele 2 gæster med. Både min mor og Margaret Madsen fra Sanjaranda, som var på besøg var med til festen og jeg havde spurgt Margaret om hun ikke havde lyst til at dele et ord med gruppen og det ville hun gerne. Hun delte ud fra ordet i Mattæus 11.25-30. Om at dele åget. Hun demonstrede så flot ved at bruge 2 af damerne at de skulle ikke selv bære deres byrder og bekymringer, men Jesus invitere os til at dele den med ham så er byrden nemlig knap så tung. De var meget begejstrede for Margarets ord og det var så dejligt at vide de fik mad med hjem, både til ånd, krop og sjæl. 

Mirjams mor og Margareth Madsen

UDDELING AF BABYMAD 
Vi oplevede endnu et jule mirakel, vi modtog en gave til at dele nødhjælp ud i form af special vælling til 330 børn i alderen 6 mdr op til 3 år. Hvilken velsignelse for de mange børnefamilier at få mad. 

Tørken i dette område er forfærdelig, ja ubeskrivelig. Lugten af død fra de mange geder og kvæg lå overalt og den stank kan man ikke lige sådan få ud af sin næse, den hænger bare ved. De har hverken mad eller vand lige nu, så vi beder om regn. 

Mirjam blandt nogle af dem der har lidt under tørken

Mens vi var derude kom skyerne væltende ind og det lignede det ville regne, men det blev bare til et par dråber, bed om de får regn så de kan få afgrøder igen og slukke tørsten. Hvilket hårdt liv at bo derude, men hvor skal de flytte hen? 

Vi startede turen fra Arusha kl 7 og kørte først til Irkung hvor vi delte ud til halvdelen af mødrene, vi lærte nemlig sidst vi delte ud at hvis de skal gå til Ngoisuk så tager det dem det meste af en dagen, så vi følte vi skulle dele gruppen og tage dem af 2 dage, de bor på hver sin side af bjerget. Vi delte ud ved en lille kirke og det skønne er at de fleste af disse kvinder kommer i kirken, det gjorde mig så glad at høre. Jesus når ud i alle afkroge af Tanzania, fantastisk. 

Kvinde som har modtaget babymad

Næste dag gik turen så til Ngoisuk, børnene var så beskidte og mange var syge med hoste og feber, og vi måtte tage ét af børnene der var kritisk syg og ikke havde spist hele ugen, med tilbage til den nærmeste store by for at få lægehjælp. Lungebetændelse lød svaret. I Nogisuk er de klar til at skulle bygge en kirke, den første kirke i deres område (på den side af bjerget), hvor er det fantastisk at de får en kirke. 

Der var stor taknemlighed og glæde over at vi husker dem og bragte. Nu ved vi de kan klare sig en måned mere og så beder vi om at regnen må komme i 2023 så de kan overleve. 

Tak for jeres gavmildhed til at nå ud til selv de mindste små. Jeg vil gerne slutte af med dette ord fra ordsprogenes bog 19.17 ”At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån, han betaler det rigeligt tilbage”. Det har været mit vers i 2022. 

Må Gud rigt velsigne enhver giver. 

Jeg har også den skønne glædelige nyhed at regnen er lige begyndt. Dagen efter vi havde delt ud fik de en tordenbyge. Vil i være med til at bede om at regnen fortsætter så de kan få mad igen? 

Vi vil gerne øsnker jer en RIGTIG GLÆDELIG JUL og sige tusinde tak for alt vi har delt i 2022. Det er vores ønske at i må få et VELSIGNET NYTÅR 2023 med håbet om vi sammen må nå endnu længere ud! 

Kærligste Julehilsner 

Mirjam og teamet