Hej til alle vores venner i Danmark. 

Vi ønsker, at I havde en jul i glæde og med familien; for os var det en tid fuld af følelser og taknemmelighed over for Gud at kunne holde jul med vores familie efter et meget kompliceret år. 

At kunne se tilbage på de måneder, der gik, og se, hvordan Pablino har det i dag, fylder os med glæde og lyst til at dele hvert øjeblik sammen. Da februar måned begyndte, blev Pablino diagnosticeret med AML M4 (en kræftform) og begyndte at gennemgå kemoterapi, hvilket efterlod ham meget dårlig, ydermere at der i hver af de tre kemokure var mange andre opportunistiske sygdomme, der udnyttede den, der var meget svag og uden forsvar; men på hvert trin i hele denne proces, troede vi sammen på Gud og vidste, at han havde kontrol over alt, og vi hvilede i hans magt. 

Evangelisering i gaderne, yderst til højre kan du se Pablino stadig skaldet. 

At være i stand til at se Pablino, har det så godt i dag, med leukæmi helt i remission, mutationen, der startede alt dette, og som ikke længere er der, helt med styrken og kraften genoprettet; det er det kun Gud, der kan. Da der medicinsk ikke var noget håb, udførte Gud miraklet, hvor der var en diagnose af dårlig prognose, vendte Gud det til en ny mulighed for liv og sundhed. Og som Pablino siger: ”Jeg bad Gud om at forlænge mit liv, og jeg lovede, at jeg hver dag vil tjene ham.” At vi så og fortsætter med at se, siden han ankom til San Ignacio, blev hans ønske og styrke fornyet, og uanset hans fysiske tilstand tjente han Gud; på gaden, i kirken, hvor han havde mulighed for at fortælle andre om Guds kraft. 

I dag kan vi sige, at så vidt Herren har hjulpet os, giver han styrke til de trætte og mangedobler styrken til dem, der ikke har nogen; og vide, hvordan man kan være rolig og vide, at Gud er Gud. Dette var ord, der kom til live hver dag, vi brugte lange 12 timer på at tage os af Pablino, da han i dagene med dyb aplasi efter kemoterapi ikke kunne alene, og alt afhang af os, og selvom det nogle gange var mange timer, og kræfterne syntes at ende, ventede vi på Gud og fandt de nye kræfter til at fortsætte. 

Som en familie måtte vi dele, mine børn Verónica og Cristhian med mit barnebarn Alaia, opholdt sig i San Ignacio for at forsøge at dække alt, hvad vi efterlod; Verónica var ansvarlig for at lede skolen med mit tætte medvirken via mobil; Cristhian var ansvarlig for alt, hvad der var af instrumenterne i kirkens lovprisningsgruppe, og den del af alt, der var relateret til designene til de sider, der håndteres i kirken. Mathias flyttede med mig til Asunción, hvor vi fik et hus i nærheden af hospitalet, hvor Pablino var indlagt; der tog han sig af sin far om natten og studerede online sit sidste år som computertekniker. Men alt dette gjorde os stærkere end nogensinde og værdsatte hinanden meget mere. 

Kirken gjorde meget for at lære om diagnosen, men de sænkede ikke armene, de råbte i faste og bøn; hver dag var der en gruppe mennesker, der bad til fordel for Pablino, det var imponerende, hvordan vi modtog beskeder, lydbånd, mail fra venner, familie, mennesker, vi ikke kendte, alle gav deres opmuntrende ord og fortalte os, at de bad og tænkte på os hver dag. Det stopper ikke ved alle aktiviteterne både i skolen og i kirken, de fortsatte med at holde alt, hvad vi var sammen med min mand om at rejse i årevis.

For alt udtrykt og mere end nogensinde taknemmelig for alle dem, der altid var der, mange tak, og jeg ønsker, at dette år 2023 bliver et år med velsignelse for alle. 

Mariana

Foto fra juleaften