Lalibu og den fyldte skole

Gode nyheder fra Lalibu. Skolen er nu fyldt, og vi har brug for plads til flere læsefærdighedsprogrammer både for den unge, men også den ældre generation, der netop nu er ved at lære at læse skrifterne på egen hånd på engelsk og Tok Pisin. Et stort behov er midler til opførelsen af en 4 klasseværelses enhed/bygning.

Vi/I sponsorerer de tre lærere, der har opgivet lukrative jobs af for denne tjeneste. Skolematerialerne kommer bade fra lokale kilder og fra Australien, men omkostningerne er stigende, og vi undersøger alternativer. Vi i vesten er så vant til at have internettet, at vi ofte glemmer, at ude i de fattigere og afsidesliggende områder, er internetadgang en luksus, som ikke alle har råd til.

Praktiske spørgsmål såsom reparationer af huset er nået langt, og David bruger så meget tid som muligt på diverse vedligeholdelsesprojekter. Der er et nyt dåbsbassin med rigelig plads, der er ved at blive bygget, og der er også doneret nogle nye boliger til missionærer som os. Efterhånden som civilisationen kryber tættere på, har vi indset, at for at bevare ejendommens integritet har det været nødvendigt at etablere afløb på grunden og fast færdselsåre for alles skyld – gode grænser gør gode naboer.

Børnehjemmet i Hagen


Andre gode nyheder er, at et børnehjem, som vi støtter i Hagen, netop har fejret sit 13. år. Det store antal forældreløse børn, der driver ind i de større byer, er et stort problem og en kilde til kriminalitet. Under navnet Bible Faith Outreach forlod Rosa og hendes mand arbejdet med MAF for at starte det kristne hjem for børnene. David blev bedt om at tale ved arrangementet om sin egen erfaring. Rosa mistede sin mand sidste år, og få dage før arrangementet, havde Rosa mistet sin egen datter og barnebarn i en tragisk bilulykke. Husk på dem i forbøn.

PNG er i gang med et folketingsvalg, som påvirker stort set alt, og pludselig ser vi, at håbefulde politikere begynder at komme til møderne osv. Blandt flere tusinde kandidater kan der kun vælges 120, men det er en lukrativ forretning, og hvor der er penge involveret er korruption udbredt. Vi takker Gud for, at meget lidt af dette har vist sig i fællesskabet, da de lokale ledere har formået at holde politik ude af kirken og møderne og landsbyen.

Dike Kari

Mange af jer kender Dike Kari. Han har været en trofast bror, prædikant og leder i arbejdet både i Lalibu og i fængselstjenesten i Port Moresby. For omkring seks uger siden, mens han var i landsbyen, fik han et slagtilfælde og kunne ikke transporteres til behandling hurtigt nok til at forhindre større motoriske skader. Han er nu i Port Moresby, kørestolsbundet og gennemgår genoptræning så godt som muligt. Bed venligst for ham og også for hans bror Leslie, som har måttet overtage rollen som leder i klanen.

Jeg kan kun sige en stor tak til alle jer, der fortsat støtter arbejdet og fællesskabet i GTM Lalibu.

Hilsner i Kristus

Philip og Karin Sode