For nogle dage siden fik vi nedenstående hilsen fra biskoppen Daniel i Eldoret. Det skal lige siges, at BILLEDET IKKE ER AF EN KIRKE, VI har hjulpet med at bygge.

Biskoppen Daniel skrev (oversat til dansk):

 Vi er dybt ulykkelige over disse billeder, vi sender jer. Billederne fra Kakuma Flygtningelejr er af en af ​​vores kirker, der blev ødelagt af kraftig vind, og hele bygningen blev revet ned. Nu har de ikke et sted at mødes og holde gudstjenester. Vi appellerer af kærlighed og medfølelse til vores brødre og søstre, til jer om at hjælpe med at bygge en stabil og stærk kirkebygning. Vær venlig at stå sammen med os. Må Gud bevæge sit folks hjerter. Vi vil virkelig elske, at vi ved Guds nåde og i kærlighed kan hjælpe dem med at bygge en ny kirke.

Heldigvis kom ingen mennesker noget til, da kirken faldt sammen.

Ud over at fungere som kirke til gudstjenester vil den nye kirke også fungere som skole til hverdag, hvor både voksne og børn kan få undervisning.

Da vi havde sendt et budget til Daniel og i tro lovede at hjælpe med ca. 15.500 kr. til piller og tag til kirken, skrev Daniel mange tak, og fortalte, at de havde tro til Gud for, at projektet skal lykkes, så ”Disse kære Guds folk” vil få en bygningsstruktur til gudstjenester og de ”Dyrebare små” et klasseværelse. Desuden siger Daniel, at også voksne vil komme og få skoleundervisning.

Til sidst, vil vi sige varmt tak til jer som beder for os. Vi har SÅ MEGET brug for forbøn, da vi ofte står i meget store udfordringer. Det koster for os alt at følge Jesus – men Jesus har givet ALT for os, så vi ønsker også bare at give os selv til ham og være lydige mod vores elskede frelser. Samtidig med, at det mange gange er hårdt, så har vi også glæden over at se, hvilken forskel det gør herude, når menigheder får et sted at samles – et sted for børn, unge, modne og ældre.

Tak også til jer, der støtter vores arbejde. Vi har brug for økonomisk hjælp til de mange projekter. Og ligesom mad, varme m.m. er blevet dyrere i Danmark, sådan er alt også blevet dyrere i Kenya. Vi er forbavset over, hvor dyrt mad er blevet herude. Og brændstof er steget – foruden at der er en alvorlig mangel på brændstof i Kenya. Mange gange holder biler i lange køer ved tankstationerne for at få brændstof. Vores missionærven fra New Zealand tog en dag til tankstationen kl 5 om morgenen for at få brændstof på sin bil. Klokken 14 havde han fået brændstof!!! Søren brugte en dag næsten 5 timer på at få brændstof. Dertil skal det siges, at der er et enormt kaos på tankstationerne, da bilister og motorcyklister klumper sig sammen, og der ikke altid skelnes mellem ud- og indkørsel!

Vi mærker også, at krisen kradser for vore medarbejdere. Ud over at få mad på bordet er det en stor stor udfordring for dem at betale for deres børns skolegang. Derfor kan vi se, at vi er nødt til at give dem lønforhøjelse.

Endnu engang tak for forbøn og støtte. Må Gud velsigne enhver af jer!

Kærlig hilsen Birgitte og Søren. Projekt 5009