Kære Missionsvenner.

Her på ”trapperne”, lige før vi tager til Danmark en måneds tid, sender vi mange varme hilsner fra Kenya. Vi har travlt med at få arrangeret mange ting, så arbejdet kan køre videre de første par uger, mens vi er væk. Derefter har alle vore medarbejdere ferie, indtil vi er tilbage sidst i august. Dog er en af medarbejderne en del af vores vagtordning sammen med et vagtselskab.

Kirker i det fattige Turkana

De sidste par måneder har vi og vore medarbejdere hjulpet med tagkonstruktionen til 5 kirker i Turkana. Det er altid specielt for os at hjælpe deroppe, hvor befolkningen er yderst fattige. Billederne her er fra en af kirkerne, vi lige har hjulpet med i Turkana:

Søndagsgudstjeneste i den gamle ”kirke” lavet af grene. På billedet beder prædikanten for mennesker, der vil give deres liv til Jesus.

Menigheden jubler over, at de er ved at få en ny og bedre kirke, som vil give god skygge til alle.

Piller og tag til kirken er færdig. Andre er gået i gang med at lave forskalling til vægge af blikplader.

I Turkana er det så varmt, at man søger hen i skyggen, hvis ikke man lige SKAL arbejde ude i solen. Her tager en blind mand sig en lur i skyggen af en tønde med vand.

Samburu Stammen

Det er ikke kun i Turkana, at mennesker er utroligt fattige. Også hos Samburu stammen er mange yderst fattige og kan sammenlignes med Turkana folket, idet også mange dér lever som nomader. Samburu ligger øst for den sydlige del af Turkana og grænser mod nord og øst op til nabostammer, hvor der er mange muslimer. I Samburu tror man ikke på Islam, men mange tror på en ”gud” i naturen. Ikke mange har hørt om Jesus.

Vi blev spurgt, om vi ville hjælpe en menighed hos Samburu folket med en kirke. 

En del af menigheden i Samburu, som samles under et træ. Hvordan kan vi sige nej til at hjælpe dem med en kirke?

Vækst i baptistkirke

For 9 år siden hjalp vi en baptistmenighed tæt på Eldoret med piller og tag til en kirke. Dengang havde de en lille trækirke, og menighedens ledelse siger, at de dengang var 40 i menigheden men nu er 200, foruden at de kan have op til 100 børn. Menigheden udtrykte stor glæde over at se os og vil gerne have udvidet kirken.

Nedenfor et billede af den gamle kirke fra 2014 og hvordan den nye kirke ser ud nu:

Vi kan kun hjælpe vore kære afrikanske søskende med kirker, fordi Gud er med os OG fordi nogen i Danmark hjælper os med midler og beder for os.

Det er hele tiden en udfordring at få økonomien til at hænge sammen, men Gud er trofast, og HAM sætter vi vores lid til.

Ind imellem får vi også opmuntringer, som vi mange gange oplever som profetiske budskaber fra Gud, og det er bare som helt fantastiske vitaminindsprøjtninger.

En dag ringede en præst til Søren, og uden at præsentere sig begyndte han bare at bede i telefonen: 

”Velsign Pedersens, velsign deres børn, velsign alle deres støtter”. Da han var færdig med at bede, sagde han ”Amen”, og så afbrød han forbindelsen. Wow!!!

Samme dag tog Søren hen til hans kirke for at hente vores gule lastbil, og menigheden var fuldstændigt overvældede af glæde over det arbejde, som vores medarbejdere Samuel og Peter Ibrahim havde udført.

Tak til jer, som beder for os og er med til at støtte vores arbejde.

Må Jesus velsigne jer alle.

Kærlig hilsen Birgitte og Søren