Af landssekretær Peter Nissen

I anledning af at vi er blevet et projekt under Missionsfonden har vi fået lov til at præsentere vores arbejde. Kristent Netværk omkring Udfordret Seksualitet (KNUS) er et nyt tværkirkeligt arbejde i Danmark (fra 2020), som ønsker at hjælpe kirken i Danmark med at takle aktuelle udfordringer omkring det, vi kalder udfordret seksualitet eller regnbueseksualitet. Det er en seksualitet eller sexuel orientering, som bliver udfordret i mødet med de bibelske idealer om enten det livslange heteroseksuelle ægteskab eller cølibatet.
Som kristne kan vi opleve det vanskeligt at leve op til de kristne normer omkring rammerne for seksualiteten, dels fordi kirken måske ikke har udviklet et rum og et fællesskab hvor vi kan få hjælp og støtte, dels fordi det danske samfund hylder andre værdier end de kristne på området.

Som netværk vil vi gerne gøre en indsats på især tre områder: 

Vi vil FÆLLESSKAB. Vi er et netværk af kristne som gerne vil støtte og dele vores erfaringer med at være kristen med regnbueseksualitet. Vi vil opmuntre hinanden til at holde fast i den bibelske vejledning omkring seksualitet og samliv. Vi ved godt at det ikke nødvendigvis er nemt men kan være en udfordring.

Vi vil GUD. Uanset om vi kæmper med vores seksualitet eller ej, tror vi på at Gud kan gøre en forskel i menneskers liv. Vi tror på, at han er med dem som lægger sit liv over til ham. Vi tror på, at Jesus har vist en vej vi kan følge. Vi tror på, at Helligånden griber ind i vores liv og ændrer det, hvis vi giver ham lov til det. 

Vi vil FORTÆLLE. Vi vil gerne fortælle om at være kristen med regnbueseksualitet. Vi vil også gerne fortælle om, hvordan Gud griber ind i vores liv med sin kærlighed og frelse. Det gælder i kirken og i samfundet udenfor kirken. Vi vil gerne gøre mennesker klogere på alternativ seksualitet og hvordan det kan opleves som kristen. Vi ønsker at bekæmpe homofobi og anden foragt for sexuelle mindretal.   

Vi lever kun af gaver og støttemedlemsskaber, så tak for støtte af en hver slags. Se vores hjemmeside: www.knus-netvaerk.dk for mere information. 

Venlig hilsen,

Peter Nissen 
landssekretær for KNUS

Projekt 6144 i Missionsfonden

MobilePay til 81558 – Txt: ‘6144’/dit navn + evt. cpr.nr. til skattefradrag’